Pano İçi Yangın Söndürme Sistemleri Fiyatı
Pano içi yangın söndürme sistemleri fiyatı, çalışma prensibi; azot ile 12 bar basınç altında olan polimerden üretilmiş olan boru detektörün (Tubing) ısı karşısında yaklaşık 100 Cº’ de delinmesi sonucunda azot gazının açığa çıkması ve aynı anda silindir üzerindeki vanayı açması ile başlamaktadır. Ayrıca, yangın alarm sistemine ihtiyaç duyulmaz. Direkt sistemlerde, nozul ve boru sistemine ihtiyaç duyulmamaktadır. Tek bir sistemle 8.5 m³ hacme kadar olan bölümler korunmaktadır. Polimerden üretilmiş boru dedektörün ısı karsısında delinmesi ile açığa çıkan azot aynı zamanda silindir üzerinde bulunan vananın açılmasını da sağlamaktadır. Vananın açılması ile beraber, söndürme ajanı silindiri terk eder ve boru dedektörün delinen noktasından çıkar ve dedektörün delinmesine neden olan yangın kaynağına doğru püskürür.
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemi Nedir?
Pano içi yangın söndürme sistemi nedir bakıldığı zaman devasa alanların korunmasını sağlayan büyük yangının söndürme sistemleri oldukça etkilidir. Panoların iç kısımlarında meydana gelen mini yangınları söndürme görevi üstlenir ve böylece büyük felaketlerin önüne geçilir. Pano içi yangın söndürme sistemi nedir bakıldığı zaman,
- Aynı boyutlar içerisinde işlev gösteren bölgelerde elektrik panoları başta olmak üzere alanın yangından korunması için etkili olan sistemlerdir.
- İndirekt çalışma yöntemi veya direkt çalışma prensibi şeklinde takılabilmektedir. Bu sistem içerisinde genel olarak HFC 236 ea gazı etkili olarak kullanılır.
- Pano içi yangın söndürme sistemlerinde boru veya tubing şeklinde döşenmektedir.
- Pano içi yangın söndürme sistemleri için kullanılan tüplerin ağırlıkları farklı şekillerde olabilir ve genel olarak 1 kg, 2 kg, 4 kg, 6 kg ve 12 kg olabilmektedir.
Gerçek bir mikro söndürme sisteminin etkinliği sahip olduğu polimer hortumdan gelir. Alev sonucu oluşan ısının etkisiyle çok hızlı reaksiyona girerek karakteristik bir noktada yırtılma oluşur. Kabin içi Yangın Söndürme Sistemi çıkabilecek olası yangın tehlikesini söndürücü en iyi kimyasalı ihtiva eden tüp, vanası, ve algılayıcı hortumundan oluşmaktadır.
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemleri Fiyat
Pano içi yangın söndürme sistemleri fiyat bakıldığı zaman piyasa durumuna göre farklılaşabilmektedir. İnsanların kendi eli ile söndüremeyeceği ve kendi yetenekleri ile müdahale edilemeyecek yerlerde başlayabilir. Mikro yangınlarla müdahale eden pano içi söndürme sistemi fiyatları için danışmalısınız.
Büyük otomatik yangın söndürme sistemleri genel olarak ekonomik ve az maliyetli bir çözüm olmaktadır. Üstelik tekrar dolum ve bakım maliyetleri de oldukça etkileyici olmaktadır. Depolama bölümlerinin veya makinelerin içine mikro olarak yerleştirilir ve hem pahalı ekipmanları korumaktadır. İleride oluşacak yangınların ileriki boyutlarını önler ve olası can kayıplarına mâni olmaktadır.
Elektrik Panosu Yangın Söndürme Sistemi
Elektrik panosu yangın söndürme sistemi ağırlıklarına göre değişebilmektedir. Genel olarak 1 kg, 2 kg, 4 kg, 6 kg ve 12 kg şeklinde görülebilir. Büyük iş makinelerinin kullanıldığı robotların devrede olduğu fabrikalarda hayati derecede önem taşıyan sistemlerdir. Özellikle büyük ölçekli olan tesislerde asla ihmal edilmemesi gereken yangın söndürme sistemleri arasında bulunuyor. Elektrik panosu yangın söndürme sistemleri bakıldığı zaman,
- Günümüzde belirli oranlarda meydana gelen yangınlar genel olarak elektrik kaynaklı olarak ortaya çıkar ve bu sebeple elektrik panosu yangınları kullanılmalıdır
- Elektrik panosu yangın söndürme sistemi en küçük bir aksamanın büyük maliyetlere yol açabileceği ve büyük masraflara sebep olan yangınlarda mutlaka kullanılmalıdır.
- Yalıtımsal özellik ile beraber HFC gazlar elektrik yangınları için tehlike arz etmeden söndürülmesini kolaylaştırır.
Elektrik Panosu Yangını Ne ile Söndürülür?
Elektrik panosu yangınlarında genel olarak gazlı söndürücüler kullanılmaktadır. Elektrik panosu yangını ne ile söndürülür bakıldığı zaman genel olarak karbondioksit gazlı olan söndürücüler kullanılmaktadır. Hangi yangın sınıfı olursa olsun yangınlara müdahale geç kalınmaması gerekmektedir. Geç kalınan müdahalelerde yangın büyümesi engellenir. Pano içi söndürme sistemlerinin tasarımı bakıldığı zaman,
- Pano içi mikro söndürme sistemlerinde kurulum ve tasarıma bakıldığı zaman kabloların geçtiği bölgelere polimer borular döşenmektedir.
- Borular sayesinde yangın durumu nerede başlarsa başlasın anında müdahale imkânı sağlanırken hiçbir kör nokta kalmayacak şekilde yerleştirmektedir.
- Mikro söndürme sistemleri düzenli bakımlarla birlikte aktiflik özelliğini korur. Elektrik panosu içerisinde polimer boruların zayıf noktaları yangınlarda meydana gelen ısı ile beraber söndürme nozulu gibi çalışma prensibi uygulanmaktadır.
Elektrik Panosu Yangın Söndürme Sistemi Fiyat
Elektrik panosunun yangın söndürme sistemi fiyatları piyasa koşullarından etkilenebilmektedir. Bununla birlikte farklı çeşitlerine göre elektrik panosu yangın söndürme sistemi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Yangın gibi beklenmeyen felaket durumlarını önleyerek manevi ve maddi olarak kayıpların önüne geçilmesi önemlidir.
Elektrik panosu yangınları hangi tip yangın söndürme ile söndürülür bakıldığı zaman karbondioksit olan söndürücüler kullanılır ve kesinlikle su kullanılmaz. Aksi takdirde bu panolarda çarpılma riski yüksek olmaktadır. Bu sebeple kişilerin hiçbir masraftan kaçınmadan mutlaka elektrik panosu sağlaması ve buna uygun gazları sağlaması önemlidir.
Pano İçi Gazlı Söndürme
Pano içi gazlı söndürme sistemleri genel olarak FM200, HFC236, HFC 23 ve HFC 125 isimli gazlarla kullanılmaktadır. Elektrik kablo türlerine zarar vermeyecek şekilde montajı yapılır ve kesinlikle uzmanlar ile montajı yapılmalıdır. Küçük boyutlarda da bulunan elektrik panolarında bu tarz bir söndürme sistemlerinin olması gerekmektedir.
Pano içi yangın söndürme sistemi fiyat olarak firmaya göre farklılık gösterebilmektedir. Özellikle elektrik ve elektronik sektöründe güvenlik sistemlerinin yazılımlarının bulunduğu firmalarda kullanılır. Bununla birlikte bilişim donanımı bulunan şirketlerde pano içi gazlı söndürme sistemleri etkili bir şekilde kullanılmalıdır. Ani çıkan yangınlara yapılan ilk müdahalede büyük zararları önemli derecede önler.
Mikro Yangın Söndürme
Panoların içerisinde polimer hortumlarla bağlanır ve yangına müdahale etme şansı kazanır. Mikro yangın söndürme işlemlerinin aktif bir şekilde sistemin korunması için profesyonel kişilerce takılması ve hazırlanması gerekmektedir.
Polimer hortum, ateş ısısı ile beraber zayıf bırakılan birkaç yerinden otomatik şekilde yırtılır, alevlere etkin bir şekilde müdahale edilir. Mikro yangın söndürme sistemleri vanası ile beraber tüpü ve algılayıcı birimi ile beraber bir bütün şeklinde görev yapar ve çok kısa süreçte devreye girerek yangının büyük zararlarını önler.
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemi Genel Özellikleri
Söndürme malzemesi olarak aşağıdakilerden biri kullanılabilir
FE 227- HFC 227 ea – FM200
FE 25 – HFC 125
CO2
Inert gazlar
Kuru Kimyevi Toz Köpük • CO2 • 3M™ Novec™ 1230 • Kuru Kimyasal (ABC, BC, D)
yangın söndürücü kimyasalları ile uyumludur